Nieuws

Linksback verhuist voor tientallen miljoenen naar nieuwe Premier League-club

Linksback verhuist voor tientallen miljoenen naar nieuwe Premier League-club

12-01-2022 12:18 Laatste update: 14:34

De transfer naar Lucas Digne is zo goed als zeker. De uit de gratie geraakte linksback van Everton verkast naar een andere Premier League-club: het Aston Villa van manager Steven Gerrard.

De doorgaans goed geïnformeerde transferspecialist Fabrizio Romano stelt dat er een akkoord is bereikt tussen beide clubs over een transfervergoeding van 27 mliljoen euro. De Frans international raakte gebrouilleerd met Everton-manager Rafael Benítez. Daarna werd al snel duidelijk dat Digne op weg was naar de uitgang bij The Toffees.

In een eerder stadium werd zijn naam nog in verband gebracht met een transfer naar Chelsea, dat naarstig op zoek is naar een vervanger voor de zwaar geblesseerde linksback Ben Chilwell. Volgens Romano reist Digne momenteel af naar Birmingham om zijn medische keuring te ondergaan. Als er geen problemen aan het licht komen, wordt de 43-voudig international van Frankrijk ploeggenoot van Philippe Coutinho die eerder op huurbasis overkwam van FC Barcelona.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!