Lang rekent niet meer op Gouden Schoen: 'Ze vinden me niet goed bij mijn hoofd'

Lang rekent niet meer op Gouden Schoen: 'Ze vinden me niet goed bij mijn hoofd'

12 januari - 12:04 Laatste update: 14:33
Jupiler Pro League 0 Reacties

De winnaar van de Gouden Schoen wordt woensdagavond uitgeroepen in België. Club Brugge-uitblinker Noa Lang is één van de elf genomineerden, net zoals de in Amsterdam geboren Tarik Tissoudali van AA Gent. De dribbelaar hekelt het stempel dat hij krijgt opgedrukt door de media.  

In gesprek met Het Laatste Nieuws bespreekt Lang zijn kandidatuur voor de individuele hoofdprijs. "Ik hou er al lang rekening mee dat ík hem niet zal winnen", vertelt hij het medium. "Bij mij gaat het niet eens over mijn voetballende kwaliteiten. Maar over hoe ik erbij loop. Altijd maar weer." 

Nadat Lang in de laatste wedstrijd van 2021 met een rode kaart tegen Cercle van het veld werd gestuurd, daalde een nieuwe stortvloed aan kritiek op hem neer. Naar eigen zeggen zag de Oranje international 'elke dag iets nieuws verschijnen over mijn gedrag'. "Dat ik niet goed in mijn hoofd ben. Maar over die acht wedstrijden ervoor, met negen goals plus assists, hoor ik niemand. Dus ja..." 

De laatste Nederlander die de hoofdprijs op zijn palmares bij mocht schrijven was Ruud Vormer in 2017. Charles de Ketelaere - ploeggenoot van Lang - wordt in de Belgische media als favoriet voor de eindzege beschouwd. 

De elf genomineerden:
Théo Bongonda (Racing Genk) 
Charles De Ketelaere (Club Brugge) 
Sergio Gómez (Anderlecht) 
Junya Ito (Racing Genk) 
Noa Lang (Club Brugge) 
Lukas Nmecha (Anderlecht) 
Paul Onuachu (Racing Genk) 
Tarik Tissoudali (AA Gent) 
Deniz Undav (Union SG) 
Hans Vanaken (Club Brugge) 
Dante Vanzeir (Union SG) 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie