Transfernieuws

Schelvis: 'Sydney van Hooijdonk heeft op dit moment nog niets in Italië te zoeken'

Schelvis: 'Sydney van Hooijdonk heeft op dit moment nog niets in Italië te zoeken'

22-04-2023 11:55 Laatste update: 12:50

Sydney van Hooijdonk is nog niet klaar voor de Serie A. Dat stelt Emile Schelvis, Italiaans voetbalkenner van Ziggo Sport, in de #DoneDeal-voetbalpodcast van VoetbalPrimeur. De spits wordt momenteel door Bologna verhuurd aan sc Heerenveen en zou kunnen terugkeren in Italië, maar volgens de commentator is zijn land- en clubgenoot Joshua Zirkzee op dit moment veel verder in zijn ontwikkeling.

Schelvis valt meteen met de deur in huis als hij door hoofdredacteur Dennie van Laar naar het potentieel Heerenveen-spits wordt gevraagd. "Sydney van Hooijdonk heeft op dit moment nog niets in Italië te zoeken." Mocht hij terugkeren bij Bologna, dan moet de 23-jarige onder meer de concurrentie aangaan met Marko Arnautovic en Joshua Zirkzee. "Arnautovic loopt op z’n laatste benen, maar Zirkzee heeft op dit moment meer in z'n mars. Sydney is groeiende, net als z’n vader vroeger ook in zijn jeugdjaren, om een goede spits te worden. Maar de Serie A vraagt wel net even om iets meer."

Zirkzee kampte de afgelopen tijd met veel blessures, maar volgens Schelvis is er een duidelijk verschil tussen hem en Van Hooijdonk aan te stippen. "In zijn handelingssnelheid zie je hem wel het niveau aantikken dat daar gewenst is. Hij is ook goed egoïstisch en lekker met zichzelf bezig als spits. Dat hoort erbij. Als je de centravanti posizione bekleedt, dan hoor je een bepaald soort modus te hanteren. Dat kan hij, dat heb ik al twee á drie keer gezien en in dat opzicht zou ik dan hem eerder inschatten als de opvolger van Arnautovic."

Bologna staat momenteel op een zeer verdienstelijke achtste plaats in de Serie A, en mogen ze stiekem nog een klein beetje hoop houden op Europees voetbal. "Bologna is én een geweldige club én een geweldige stad, dus ik kan me zeer goed voorstellen dat Sydney daar terug naartoe wil. Bovendien word je nooit slechter van spelen met oud-sterren."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!