Exclusive

Sterkhouders in Eindhoven, welke spelers kwamen het vaakst in actie voor PSV?

Sterkhouders in Eindhoven, welke spelers kwamen het vaakst in actie voor PSV?

22-04-2023 09:51 Laatste update: 09:52

De komende weken zullen voor PSV uit gaan wijzen of ze nog met een prijs het seizoen af sluiten en mogelijk komend seizoen in de Champions League uit gaan komen. De vraag is echter op welke spelers PSV dit seizoen het vaakst kon rekenen en wie de ploeg dus bij de hand nemen? Voetbalnieuws zocht voor je uit welke PSV'ers het vaakst in actie kwamen.

André Ramalho, 39 wedstrijden
Ramalho was afgelopen seizoen nog een onomstreden verdediger in het hart van de defensie, maar is dit seizoen niet altijd zeker van zijn plek in de basis. Toch kwam de Braziliaan dit seizoen al 39 maal in actie voor PSV en daarmee bezet hij een vijfde positie. Achterin heeft Ramalho met name concurrentie van Armando Obispo, Olivier Boscagli en Jarred Branthwaite. Mede door blessures was er altijd wel iemand afwezig waardoor Ramalho gedurende het seizoen veelal zijn opwahcting kon maken. Of de 31-jarige verdediger ook komend seizoen actief is bij PSV is nog maar afwachten.

Guus Til, 40 wedstrijden
Til kwam afgelopen zomer over van Spartak Moskou. Waar hij eerst nog een seizoen bij Feyenoord te bewonderen was geweest, koos hij in de zomer voor Eindhoven. Onopvallend is hij bij PSV niet. In een stroef lopend seizoen komt trainer Ruud van Nistelrooij vaak uit bij Til die met zijn werklust de ploeg vaak bij de hand kan nemen. Van een basisplaats is de middenvelder bijna nooit gegarandeerd, maar als er doelpunten nodig zijn is Til de eerste die zijn opwachting mag maken, vaak met succes. In zijn veertig wedstrijd dit seizoen, kwam Til dertien maal tot scoren en gaf hij vijf assists.

Ibrahim Sangaré, 40 wedstrijden
Sangaré was één van de spelers die afgelopen winter niet mocht vertrekken bij PSV. De middenvelder gold als een van de steunpilaren van het elftal en bewees dit seizoen al meerdere malen zijn waarde voor de ploeg. Toch verloor de Ivoriaan enkele weken geleden zijn basisplaats op het middenveld bij PSV. Een transfer lijkt er komende zomer zeker van te komen voor Sangaré die dit seizoen ook a veertig maal in actie kwam voor de ploeg uit Eindhoven. Aangezien Sangaré maar liefst duizend speelminuten meer maakte dan Til, zien we de 25-jarige middenvelder terug op de derde plek.

Xavi Simons, 42 wedstrijden
De absolute smaakmaker van PSV is op de tweede plek terug te vinden. Simons kwam afgelopen zomer over van Paris Saint-Germain en veroverde direct een positie in de basis. Bij bijna iedere aanval van de Eindhovenaren is Simons betrokken die afgelopen seizoen ook zijn debuut maakte in het Nederlands elftal. Simons is één van de twee spelers die dit seizoen bij iedere wedstrijd aanwezig was. Of de creatieveling ook komend seizoen in Eindhoven speelt is nog maar de vraag. Europees staat de pas twintigjarige er goed op.

Joey Veerman, 44 wedstrijden
Veerman is de absolute koploper van dit klassement. De middenvelder zat, net als Simons, iedere wedstrijd bij de selectie en bleef slechts tweemaal zonder minuten te spelen op de bank zitten. Met zijn dieptepasses is Veerman van groot belang bij PSV, maar zijn loopvermogen schiet soms nog wat tekort. Mede hierdoor besloot Van Nistelrooij de middenvelder enige tijd op de bank te zetten, maar al snel kwam hij terug van zijn beslissing. Veerman miste nadien geen wedstrijd meer en lijkt zich in de toekomst wellicht op te mogen maken voor een plek bi het Nederlands elftal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!