Nieuws

KNVB handhaaft huidig coronaprotocol: 'Kans op besmetting na boosterprik nihil'

KNVB handhaaft huidig coronaprotocol: 'Kans op besmetting na boosterprik nihil'

12-01-2022 10:52

De KNVB is van plan het huidige coronaprotocol te houden zoals die nu is. Dat maakte de bond dinsdagmiddag in een vergadering met Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-clubs kenbaar, aldus het Algemeen Dagblad.

Spelers in de twee hoogste Nederlandse competities hoeven zich alleen te laten testen op het coronavirus voor een wedstrijd wanneer zij de afgelopen vier maanden niet gevaccineerd zijn óf wanneer ze de boosterprik minder dan zeven dagen geleden gekregen hebben. Die maatregel handhaaft de KNVB. Het beleid van de bond is erop gericht om met het virus om te gaan, niet om het virus buiten de deur te houden.

Hoewel spelers na de boosterprik het virus nog wel kunnen krijgen en overdragen, is testen niet meer verplicht voor een wedstrijd. Manager competitiezaken Jan Bluyssen legt uit waarom. "De kans op een besmetting is na de boosterprik nihil", wordt hij geciteerd door het AD. "En als er klachten zijn, moet iedereen zich alsnog gewoon laten testen. Dat hebben we er ook weer bij gezegd."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!