Keuze voor Schreuder bekritiseert: 'Had gerekend op een grote naam, zoals Koeman'

Keuze voor Schreuder bekritiseert: 'Had gerekend op een grote naam, zoals Koeman'

12 januari - 10:28 Laatste update: 14:18
Jupiler Pro League 0 Reacties

Marc Degryse heeft zijn bedenkingen bij de aanstelling van Alfred Schreuder als trainer van Club Brugge. De oud-speler van de regerend Belgisch kampioen vindt de Nederlander niet in het profiel van de club passen.

Degryse denkt dat Schreuder nog niet rijp is voor het hoofdtrainerschap bij een van de grotere clubs in België. "Om de volgende stap te gaan zetten, ook in Europa, iets wat Club Brugge graag wil, had ik gerekend op een trainer met een grote naam en reputatie. Iemand als Ronald Koeman", zegt hij in gesprek met De Telegraaf. "Ik vind Schreuder niet iemand die in dat profiel past. Natuurlijk heeft hij als assistent samengewerkt met grote trainers, maar als hoofdtrainer heeft hij nog maar weinig laten zien. En Club Brugge is een grote club, dé club van België. Hier moet hij direct presteren. Club moet weer kampioen worden en wil ook de beker winnen."

Volgens de voormalig Rode Duivel moet Schreuder allereerst met de achterhoede van Club Brugge aan de slag. "Club Brugge heeft met afstand het beste spelersmateriaal, maar is dit seizoen wel defensief kwetsbaar. Het zal de eerste opdracht worden voor Schreuder om daar iets voor te vinden. Hij zal de groep moeten meekrijgen in zijn plannen." Degryse voorziet problemen voor Schreuder, die als hoofdtrainer 'onplezierige beslissingen' zal moeten nemen. "Nu heb ik begrepen dat communicatie een van zijn sterke punten is. En dat hij altijd een goede band wist op te bouwen met de spelers, maar als assistent is dat toch anders dan als hoofdtrainer."

Schreuder wordt nog niet afgeschreven door Degryse, al zal hij zich wel moeten bewijzen. "Nieuwe bezems vegen altijd schoon, maar over een maand of twee moeten we maar eens kijken of hij erin is geslaagd om de groep voor zich te winnen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie