Feyenoord ziet vijfde speler tijdelijk vertrekken en sluit deal met NAC Breda

Feyenoord ziet vijfde speler tijdelijk vertrekken en sluit deal met NAC Breda

12 januari - 11:53 Laatste update: 14:32
Eredivisie 0 Reacties

Naoufal Bannis verdedigt tot het einde van dit seizoen de clubkleuren van NAC Breda. Feyenoord zag eerst af van een tijdelijke overgang van de negentienjarige spits, maar inmiddels staan de seinen voor een huurtransfer op groen.

Bannis mocht vorige week nog niet vertrekken uit Rotterdam-Zuid, wegens een aantal coronabesmettingen in de selectie. Nu de rust bij Feyenoord is wedergekeerd, is de overgang toch van de grond gekomen, meldt BN DeStem. Bannis kan bij NAC ervaring opdoen, terwijl de Brabanders op hun beurt bij de Feyenoorder uitkwamen voor doelpunten. De nummer negen van de Keuken Kampioen Divisie komt dit seizoen lastig tot scoren.

Onder Arne Slot hoefde Bannis niet te rekenen op veel speelminuten, aangezien Bryan Linssen en Cyriel Dessers voor hem stonden in de pikorde. Volgens BN DeStem aasden meerdere laagvliegers uit de KKD op zijn handtekening, maar gaat NAC er met de buit vandoor. Bannis is na Mark Diemers (Hannover 96), Christian Conteh (FC Dordrecht), Francesco Antonucci (FC Volendam) en Aliou Baldé (Waasland-Beveren) al de vijfde uitgaande huurtransfer voor Feyenoord deze winter. 

Update: Via de officiële kanalen heeft NAC de komst van Bannis officieel bevestigd. De aanvaller wordt voor een half jaar van Feyenoord gehuurd. De talentvolle aanvaller heeft daarnaast zijn contract bij de Rotterdammers met een jaar verlengd. Technisch directeur Frank Arnesen is in zijn nopjes met de contractverlenging van Bannis.

"Een prima zet voor hem en voor ons", zegt de Deen op de clubsite van Feyenoord. "Gelet op zijn talent en arbeidsethos verwachten we dat Naoufal die kansen zonder meer gaat grijpen en de komende maanden verder zal groeien als speler."

"We waren nadrukkelijk opzoek naar een spits. Met de komst van Nauofal hebben we die positie ingevuld. Ik ken hem als een hardwerkende leergierige jongen. Hij heeft scorend vermogen en kan zowel als aanspeelpunt als als lopende spits fungeren", reageert trainer Edwin de Graaf op de clubsite van NAC.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie