Opstellingen

Vermoedelijke opstellingen: AZ zonder Karlsson, geen verrassingen bij Anderlecht

Vermoedelijke opstellingen: AZ zonder Karlsson, geen verrassingen bij Anderlecht

20 april - 09:29 Laatste update: 09:54

AZ Alkmaar moet donderdagavond in eigen huis een 2-0 achterstand zien goed te maken tegen RSC Anderlecht. Pascal Jansen voert volgens het Algemeen Dagblad geen wijzigingen door ten opzichte van het met 0-3 gewonnen duel met Fortuna Sittard.

De Alkmaarders moeten donderdagavond minimaal twee keer scoren om een verlenging af te dwingen tegen Anderlecht. Die doelpunten zullen niet worden verzorgd door Jesper Karlsson. Eerder deze week werd bekend dat de aanvaller niet fit genoeg is voor het duel met de Belgen, nadat de Zweed de wedstrijd tegen Fortuna Sittard ook al miste. Jansen kiest voor Myron van Brederode als zijn vervanger. Het talent vormt samen met Vangelis Pavlidis en Jens Odgaard het aanvalstrio.

Voor doelman Mathew Ryan vormen Yukinari Sugawara, Sam Beukema, Pantelis Hatzidiakos en Milos Kerkez de achterhoede. Jordy Clasie, Tijjani Reijnders en Sven Mijnans staan zoals gewoonlijk in de basis op het middenveld.

Anderlecht

Bij Anderlecht staat Bart Verbruggen zoals gewoonlijk onder de lat in het AFAS Stadion. Andere bekende namen zijn Jan Vertonghen, die jaren bij Ajax speelde en samen met talent Zeno Debast het centrum van de verdediging vormt, en Islam Slimani.

Vermoedelijke opstellingen:

AZ: Ryan; Sugawara, Beukema, Hatzidiakos, Kerkez; Clasie, Reijnders, Mijnans; Odgaard, Pavlidis, Van Brederode.
Anderlecht: Verbruggen; Murillo, Debast, Vertonghen, NDiaye; Diawara, Ashimeru, Refaelov; Dreyer, Slimani, Amuzu.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s