'Een rentree van Koeman bij Oranje zou na het WK een logische keuze zijn'

'Een rentree van Koeman bij Oranje zou na het WK een logische keuze zijn'

12 januari - 09:11
Nederland 0 Reacties

Rob Jansen ziet Ronald Koeman niet tussentijds instappen bij een club. De zaakwaarnemer van de ontslagen FC Barcelona-trainer vindt een rentree bij het Nederlands elftal na het WK in Qatar 'een logische keuze'.

"Dat hebben we nog niet besproken. Bovendien is dat aan de KNVB, zij gaan daarover. Maar vanuit mijn persoonlijke perspectief zeg ik: een rentree van Ronald bij Oranje zou na het WK een logische keuze zijn", vertelt Jansen tegenover Voetbal International. "Hij heeft bewezen een goede bondscoach te zijn, de spelers waren tevreden, de bond was tevreden en Ronald zelf ook. Maar nogmaals: ik zeg dit op eigen titel, er is hierover geen enkel contact geweest."

Koeman zag het als zijn grote droom om Barcelona te leiden, maar Jansen erkent dat 'de afloop allesbehalve een droom' was. "Het is een intens schaakspel, waarin je voortdurend moet schakelen en vooruitdenken. Voor Ronald en zijn gezin was het ook nog eens heel emotioneel." 

Eind vorig seizoen was het ontslag van de Nederlander al dichtbij. Preses Joan Laporta gaf Koeman te kennen dat wanneer hij binnen twee weken een betere trainer dan hem had gevonden, hij de laan uit werd gestuurd. Dat lukte niet, waardoor Koeman mocht blijven. De Nederlander weigerde de handdoek zelf in de ring te gooien. "Welnee. Weglopen was geen optie. We zijn geen watjes. Maar goed, we kunnen inmiddels constateren dat de situatie van Barcelona niet aan Ronald lag. Want sinds zijn vertrek is er helemaal niets verbeterd bij de club. Sportief niet, commercieel niet, op geen enkel vlak. En dat verbaast me helemaal niks", aldus Jansen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie