Transfernieuws

'Ajax bereikt akkoord met Shakhtar over Neres: transfersom bekend'

'Ajax bereikt akkoord met Shakhtar over Neres: transfersom bekend'

11 January - 22:19
0

David Neres gaat Ajax na vijf jaar verlaten. De Amsterdammers hebben een akkoord bereikt met Shaktar Donetsk over een transfer van de 24-jarige Braziliaanse aanvaller, die ongeveer vijftien miljoen euro oplevert.

Dat melden De Telegraaf en Voetbal International dinsdagavond. Ajax bedong bovendien een fors doorverkooppercentage bij de Oekraïense topclub. "De clubs zijn er nagenoeg uit en de komende dagen zal als het goed is alles worden afgerond. Via Shakhtar wil David zich weer in de kijker spelen van de Europese top", bevestigt zaakwaarnemer Revien Kanhai aan de krant.

Ajax betaalde in januari 2017 ongeveer twaalf miljoen euro voor Neres, een bedrag dat door bonussen nog opliep tot uiteindelijk vijftien miljoen. De vleugelaanvaller kende een moeizame start, maar maakte met name in het succesvolle Champions League-seizoen 2018/2019 veel indruk. Daarna wierpen blessures hem echter ver terug. Hij werd bovendien voorbijgestreefd door Antony en Steven Berghuis.

Ajax wees in 2019 nog een bod van 47 miljoen euro van het Chinese Guangzhou Evergrande af. Het vertrek van Neres moet nu ruimte maken voor de komst van Steven Bergwijn. De Amsterdammers hopen hem spoedig aan te trekken, maar er is concurrentie uit Spanje en Duitsland. Een eerste bod van achttien miljoen euro werd door Tottenham Hotspur afgeslagen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie