Vitesse heeft offensieve versterking binnen: 'Deze club heeft naam gemaakt'

Vitesse heeft offensieve versterking binnen: 'Deze club heeft naam gemaakt'

11 januari - 16:50
Eredivisie 0 Reacties

Adrian Grbic is officieel speler van Vitesse. De Arnhemmers hebben de 25-jarige spits op huurbasis overgenomen van FC Lorient en kunnen tot het einde van dit seizoen over de Oostenrijker beschikken.

Lorient betaalde in de zomer van 2020 negen miljoen euro aan Clermont Foot om Grbic over te nemen, maar hij kon nog niet bewijzen waarom hij die transfersom waard is. In 49 competitiewedstrijden scoorde de spits slechts vijf keer, maar bij Vitesse krijgt de Oostenrijker de kans om zich te herpakken.

Dat Grbic wel kan scoren, bewees hij in het seizoen 2019/2020 bij Clermont. Toen maakte hij zeventien goals in 26 wedstrijden en dus hoopt Marcel Klos, die de technische zaken voor zijn rekening neemt in GelreDome, op een herhaling van zetten. "Adrian is fysiek sterk en heeft een behoorlijke lengte. Zijn schotkracht en technische vaardigheden vormen zijn belangrijkste wapens."

De spits zelf kijkt uit naar zijn nieuwe avontuur. "Vitesse heeft dit seizoen naam gemaakt op internationaal niveau, met de eerste Europese overwintering in de clubgeschiedenis. Dat maakte het voor mij nóg aantrekkelijker om voor deze club te kiezen. Ik ben een doelgerichte aanvaller met een goede trap in beide benen. Met mijn kracht en scorend vermogen hoop ik van waarde te zijn voor Vitesse."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie