Transfernieuws

'Lucca wil bij Ajax blijven, maar kan naar Club Brugge en drie Italiaanse clubs'

'Lucca wil bij Ajax blijven, maar kan naar Club Brugge en drie Italiaanse clubs'

18-04-2023 11:30

Waar Ajacied Lorenzo Lucca komend seizoen speelt, is een grote vraag. De boomlange spits heeft nog alles behalve kunnen overtuigen in Amsterdam, maar zou elders aan de slag kunnen. Naar verluidt zijn Club Brugge en drie Italiaanse clubs geïnteresseerd.

Dat meldt Calciomercato. Volgens het Italiaanse media zouden er drie clubs uit de Serie A hengelen naar Lucca. Het gaat om Salernitana, Bologna en Sassuolo. Ook een langer verblijf bij Ajax behoort tot de mogelijkheden, aangezien hij wordt gehuurd van Pisa. In die deal hebben de Amsterdammers een koopoptie afgedwongen, die rond de tien miljoen euro zou liggen.

Als het aan Lucca ligt, blijft hij in Nederland. "Ik wil heel graag bij Ajax blijven en hier doelpunten maken. Mijn toekomst ligt niet in Italië", klonk het eerder uit de mond van de spits. Lucca kwam in dertien wedstrijden tot nu toe twee keer tot scoren in de hoofdmacht van Ajax. In de Keuken Kampioen Divisie is het tot nu toe zes keer raak voor Jong Ajax.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!