Done deal op Het Kasteel: Sparta huurt oude Eredivisie-bekende van Krasnodar

Done deal op Het Kasteel: Sparta huurt oude Eredivisie-bekende van Krasnodar

11 januari - 16:08
Eredivisie 0 Reacties

Younes Namli maakt het seizoen af bij Sparta. De 27-jarige middenvelder annex aanvaller wordt voor een half jaar gehuurd van het Russische FK Krasnodar.

Maandag gaven technisch directeur Gerard Nijkamp en de zaakwaarnemer van Namli al aan dat de deal rond zou komen en dus was de bevestiging een kwestie van tijd. Die is er dinsdag gekomen en dus is de Deen de tweede winterse aanwinst van Sparta. Eerder nam de Kasteenclub Adrián Dalmau al over van FC Utrecht.

Op de website van Sparta legt Nijkamp uit waarom hij Namli haalde. "Na de komst van Adrian Dalmau was het versterken van het middenveld de volgende prioriteit. Met de komst van Younes Namli halen we iemand binnen die zich bewezen heeft in de Eredivisie en na een transfer naar Rusland heeft hij bij Colorado Rapids ook 30 wedstrijden in de MLS gespeeld. Younes kennen we allemaal als een middenvelder met creativiteit en aanvallende impulsen."

Namli, die in Nederland ook voor sc Heerenveen en PEC Zwolle speelde, kan aanstaande zondag debuteren voor de Spangenaren. Dan speelt de nummer zestien van de Eredivisie een uitwedstrijd bij sc Cambuur, waar de eerste stap richting lijfsbehoud gezet moet worden. De achterstand op de veilige vijftiende plaats bedraagt nu drie punten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie