Reactie

Tips voor Ajax-directeur Mislintat: 'Ik zou Gravenberch, Kluivert en Ziyech halen'

Tips voor Ajax-directeur Mislintat: 'Ik zou Gravenberch, Kluivert en Ziyech halen'

18-04-2023 11:14
2

Als Rafael van der Vaart technisch directeur van Ajax zou zijn, dan zou hij Ryan Gravenberch, Hakim Ziyech én Justin Kluivert terug halen naar de hoofdstad. De 109-voudig international stelt dat de Amsterdammers aan de bak moeten komende transferzomer.  

Het seizoen 2022/23 zal bij Ajax de boeken in gaan als een pagina die snel zal worden omgeslagen. Op bestuurlijk vlak gaan ver veel dingen veranderen: Gerry Hamstra, hoofdscout Henk veldmate en hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali vertrekken en Sven Mislintat is aangesteld als nieuwe technisch directeur. Volgens Van der Vaart zal de Duitser wat oude bekenden moeten polsen.  

"Als ik Ajax was had ik Gravenberch en Kluivert teruggehaald", begint Van der Vaart bij Rondo. Daar is de kous volgens de analist nog niet mee af. "Ik zou ook met Ziyech gaan praten", klinkt het.

Of het drietal haalbaar is, moet blijken. Ziyech speelde een sterk WK met Marokko wat hem aanvankelijk ook een huurtransfer naar Paris Saint-Germain opleverde, maar die ging op de laatste dag van de transfermarkt niet door. De Marokkaan komt momenteel weinig aan spelen toe bij Chelsea. Gravenberch verkent momenteel zijn opties en praat met Liverpool. Kluivert is één van de lichtpuntjes in een voor Valencia dramatisch seizoen. De Spanjaarden huren hem van AS Roma.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!