Zaakwaarnemer spreekt zich uit in Dembélé-soap: 'Niet alleen kwestie van geld'

Zaakwaarnemer spreekt zich uit in Dembélé-soap: 'Niet alleen kwestie van geld'

Moussa Sissoko, zaakwaarnemer van Ousmane Dembélé, is kritisch op FC Barcelona-trainer Xavi Hernández. Hij vindt het onverantwoord dat de Spaanse oefenmeester zo snel weer een beroep deed op de blessuregevoelige aanvaller, nadat hij pas was hersteld van een coronabesmetting. 

Nadat eerder naar buiten sijpelde dat Dembélé Barça om het astronomische salaris van 43 miljoen euro vroeg en de onderhandelingen leken te klappen, meldt L'Équipe dat er toch nog ruimte is voor onderhandelingen. In gesprek met het Franse medium komt de belangenbehartiger van de dribbelaar aan het woord.  

"We praten vaak over geld als het gaat om de verlenging van Ousmane, maar het is niet alleen een kwestie van geld", is Sissoko duidelijk. Over de handelswijze van Xavi is hij verbolgen. "Deze manier van leiding geven, Dembélé laten spelen zonder te hebben getraind, net na een COVID-besmetting, het is voor ons echt moeilijk te begrijpen." 

Na afloop van de korte Kerstvakantie testte Dembélé, net als veel andere spelers van Barcelona positief op het coronavirus. Veel spelers waaierden in de korte break uit naar een vakantiebestemming (buiten Europa), wat mogelijk een verklaring is voor de vele besmettingen. De uitlatingen van Sissoko gooien weer wat extra olie op het vuur voor de aanstaande gesprekken over een nieuw contract.

"We willen dat hij blijft en dat weten ze. We wachten op het definitieve antwoord", zei directeur Mateu Alemany van Barcelona in december over de contractsituatie. In het duel met Linares Deportivo, waarin Dembélé zijn rentree maakte na de coronabesmetting, was hij direct belangrijk met de gelijkmaker. Uiteindelijk wonnen de Catalanen het duel met 1-2. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie