Liverpool wint mede dankzij goal en assist van Gakpo bij Leeds United

17-04-2023 22:52 Laatste update: 22:59

Liverpool FC heeft de laatste strohalm in de strijd om een plekje bij de top vier van de Premier League gegrepen. The Reds wonnen mede dankzij Cody Gakpo met 1-6 bij het Leeds United van Crysencio Summerville en Pascal Struijk

In de eerste helft startte Liverpool sterk, maar het resulteerde nog niet direct in kansen of goals. Pas in de 35ste minuut wist het elftal van Jürgen Klopp het goede spel om te zetten in een voorsprong. Trent Alexander-Arnold, die in aanloop naar de goal hands leek te maken, trok de bal laag voor en Gakpo kon vervolgens eenvoudig binnen tikken. De VAR keurde de goal niet af, waardoor de Oranje-international zijn vijfde treffer voor Liverpool kon bijschrijven. Niet veel later zorgde Mohamed Salah er op aangeven van Diogo Jota voor dat Liverpool met een comfortabele voorsprong kon gaan rusten.

Van die comfortabele voorsprong was al snel niet veel meer over toen Virgil van Dijk-compagnon Ibrahim Konaté vlak na rust gruwelijk in de fout ging. Oud-Feyenoorder Luis Sinisterra strafte die fout genadeloos af, maar lang kon Leeds niet van die treffer genieten of gebruik maken. Vijf minuten later was het Jota die de marge weer naar twee vergrootte op aangeven van Curtis Jones

Daarna pakte Liverpool door. In minuut 73 maakte Salah na een mooie aanval op aangeven van Gakpo zijn tweede van de avond. Niet veel later deed Jota na een assist van Jordan Henderson hetzelfde. Ook Darwin Nunez kwam in de slotfase nog tot scoren. De Uruguayaan bepaalde daarmee de eindstand op 1-6. Bekijk hier de stand in de Premier League.