Onana noemt zichzelf '150 procent' in reactie op blunder openingswedstrijd

Onana noemt zichzelf '150 procent' in reactie op blunder openingswedstrijd

11 januari - 11:31
Afrika Cup 0 Reacties

Andre Onana blunderde opzichtig in de eerste groepswedstrijd van Kameroen op de Afrika Cup. De doelman van Ajax toont zich schuldbewust, maar voert tegelijkertijd een excuus aan.  

Burkina Faso zorgde halverwege de eerste helft voor een daverende verrassing door op voorsprong te komen tegen het hoger aangeslagen Kameroen. Onana ging knullig onder een voorzet door, waarna het een koud kunstje was voor Gustavo Sangaré om de openingstreffer aan te tekenen. Uiteindelijk wonnen De Ontembare Leeuwen het duel met 2-1.  

Tegenover ESPN steekt Onana de hand in eigen boezem. "Soms ben je een seconde te laat. Of ik kom eruit, of ik doe het niet, tackle of niet, maar hier heb ik de beslissing genomen om eruit te komen", bespreekt hij zijn fout. Vervolgens kan de doelman het niet laten toch een excuus aan te voeren. "Ik kreeg een klap op mijn borst, ik werd knock-out geslagen", zegt de doelman over het moment voorafgaand aan de goal. Het leek op basis van de beelden in ieder geval mee te vallen. 

"Misschien was het niet de beste beslissing, maar ik had hem al genomen en ik moet nu leren van deze fouten. Iedereen moet zijn fouten erkennen, ik net zoveel als iedereen", vervolgt de goalie die in de zomer transfervrij naar Internazionale verkast. "Iedereen weet wat er gebeurd is, het was een heel moeilijk jaar voor mij. Ik ben niet honderd procent, ik ben 150 procent", besluit Onana. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie