Crisis bij Willem II: Niks is zo stressvol als vechten tegen degradatie

Crisis bij Willem II: "Niks is zo stressvol als vechten tegen degradatie"

11 januari - 11:19
Eredivisie 0 Reacties

Martin van Geel gaat flink gebukt onder de sportieve crisis bij Willem II. De directeur van de Tricolores sprak zich uit in de Stoere Kerels-podcast. Van Geel houdt zich vast aan het feit dat hij nog nooit gedegradeerd  is, sinds hij actief is in de voetbalwereld.  

In de podcast van het Brabants Dagblad bespreekt Van Geel ook zijn eigen carrière. Dat hij nooit in het buitenland actief is geweest, waar hij meer geld kon verdienen dan in Nederland, vindt de beleidsbepaler prima. "Kansen om naar het buitenland te gaan, heb ik laten schieten. Ik wilde graag in de buurt van mijn gezin en later ook mijn kleinkinderen blijven. Daardoor heb ik natuurlijk geld laten liggen, maar ik ben een tevreden mens. Ik hoefde niet overal de laatste euro uit te hebben." 

"Ik hou me maar vast aan het feit dat ik inmiddels 45 jaar in het voetbal zit en nog nooit ben gedegradeerd. Ik heb bij Feyenoord en Ajax als technisch directeur veel druk gevoeld, maar niks is zo stressvol als vechten tegen degradatie", zegt Van Geel over de sportieve malaise bij Willem II.

Twee keer eerder was Van Geel dichtbij een zijn eerste afdaling uit de hoogste divisie: als eindverantwoordelijke bij Roda JC overleefden de Limburgers een beslissende penalty-serie tegen SC Cambuur en vorig seizoen wist Willem II op de laatste speeldag ternauwernood in de Eredivisie te blijven. "Voor de club is het van groot belang dat dat toen is gebeurd." 

De zorgen bij Willem II hebben zich in de afgelopen maanden flink opgestapeld. Na acht nederlagen op rij vinden de Tilburgers zich terug op de veertiende plaats in de Eredivisie en is het gat naar de gevreesde zeventiende plaats nog 'maar' vijf punten. De Tricolores startten het seizoen nog sterk onder de in de zomer aangestelde trainer Fred Grim. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie