Opinie

Kraay kraakt Van Gaal: 'Wat hij nu met Berghuis doet, is werkelijk ongelofelijk'

Kraay kraakt Van Gaal: 'Wat hij nu met Berghuis doet, is werkelijk ongelofelijk'

08-10-2021 19:26

Hans Kraay junior vindt de teksten van Louis van Gaal over Steven Berghuis 'werkelijk ongelofelijk'. Volgens de analist heeft de bondscoach zich onbeschoft uitgelaten over de Ajax-aanvaller.

Sinds de aanstelling van Van Gaal is Berghuis een zekerheidje op rechtsbuiten bij Oranje. Bij Ajax speelt de linkspoot echter als nummer tien, maar Van Gaal maakte vorige week duidelijk dat het niks verandert voor hem. "Daarvoor heeft hij helemaal niet gespeeld, dus hij mag god op zijn blote knieën bedanken dat ik hem drie interlands heb laten spelen."

Precies een week later reageert Kraay op die uitspraak. "Wat hij nu met Berghuis doet, is werkelijk ongelofelijk", begint hij bij ESPN. "Ik kan me nog herinneren wat hij zei op één van zijn eerste persconferenties: jullie moeten eens ophouden over Berghuis, want die is ge-wel-dig als rechtsbuiten. Nu roept hij dat Berghuis god op zijn blote knieën mag bedanken..."

"Als ik Berghuis was, zou ik een keer aankloppen bij hem en zeggen: u bent toch altijd van de spelers beschermen, wat is dit dan?", gaat Kraay verder. "Ik vind het onbeschoft."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!