AZ beleeft probleemloze avond in Sittard en heeft weer eens reden tot juichen

16-04-2023 22:13

AZ heeft zondagavond weer eens reden gehad tot juichen. De Alkmaarders beleefden een zorgeloze avond en wonnen met 0-3 van Fortuna Sittard.

Fortuna trad aan zonder Burak Yilmaz, die de strijd moest staken door een griepje. De Limburgers kwamen na 24 minuten op achterstand na een goede goal van AZ. Jens Odgaard was het eindstation van een heerlijke steekbal van Tijjani Reijnders. Het was het startschot van de zorgeloze avond voor de Alkmaarders.

Nog voor rust verdubbelde AZ via Milos Kerkez de marge. De linksback kreeg de bal op eigen helft en besloot een ware solo in te zetten. De Limburgse poorten stonden dan ook wagenwijd open en de verdediger profiteerde daar optimaal van.

Na rust klopte Fortuna iets meer op de deur van de ploeg van Pascal Jansen. Via Iñigo Cordoba werden de Fortunezen dan ook twee keer gevaarlijk, maar tevergeefs. Vijf minuten voor tijd besliste AZ de wedstrijd. Het was Vangelis Pavlidis die weer eens het net wist te vinden. Het betekent dat AZ stevig op de vierde plaats staat in de Eredivisie, met vijf punten voorsprong op Sparta Rotterdam. Aankomende donderdag speelt de club uit de Zaanstreek de return tegen RSC Anderlecht in de Conference League.