Exclusive

Welke Nederlanders kunnen er in de Europese topcompetities nog kampioen worden?

Welke Nederlanders kunnen er in de Europese topcompetities nog kampioen worden?

16-04-2023 12:42 Laatste update: 25-04-2023 22:35

Nu het einde van alle competities in zicht komt, breken er spannende tijden aan voor meerdere ploegen. Wie wordt er kampioen? Wie gaan er nog spelen om Europees Voetbal? En wie gaan er degraderen? Voetbalnieuws zocht voor je uit welke Nederlanders er in de Europese topcompetities nog kampioen kunnen worden.

Premier League
In de Premier League stevent Arsenal af op hun eerste kampioenschap sinds 2004. Waar er bij de koploper geen Nederlanders onder contract staan, is dat bij naaste belager Manchester City wel het geval. Nathan Aké is dit seizoen één van de zekerheidjes op het wedstrijdformulier van Pep Guardiola en bewijst wekelijks  zijn waarde. Momenteel bedraagt de achterstand drie punten op Arsenal, maar beide ploegen spelen nog tegen elkaar. Mede door het betere doelsaldo van The Citizens kan dat duel kan dus doorslaggevend worden.

Bundesliga
In de Bundesliga is de spanning om te snijden. Waar Bayern München er de afgelopen jaren met kop en schouders bovenuit stak, is dat dit jaar een ander verhaal. Het Bayern van Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Daley Blind heeft een achterstand van één punt op het Borussia Dortmund van Donyell Malen. Union Berlin, waar Danilho Doekhi actief is, staat momenteel derde en kijkt tegen een achterstand van vijf punten aan ten opzichte van koploper Dortmund.

Primera Division
In Spanje lijkt het bijna een uitgemaakte zaak dat FC Barcelona het kampioenschap zal binnenslepen. De ploeg van Frenkie de Jong heeft een voorsprong van elf punten op Real Madrid. Voor De Jong zou het zijn eerste kampioenschap in Spaanse dienst betekenen. Memphis Depay heeft met Atlético Madrid een achterstand van zestien punten waardoor het hoogst onwaarschijnlijk is dat de Madrilenen nog een rol van betekenis gaan spelen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!