Exclusive

Welke Nederlanders strijden er in de topcompetities nog tegen degradatie?

Welke Nederlanders strijden er in de topcompetities nog tegen degradatie?

16 april - 08:55 Laatste update: 09:00

Nu het einde van alle competities in zicht komt, breken er spannende tijden aan voor meerdere ploegen. Wie wordt er kampioen? Wie gaan er nog spelen om Europees voetbal? En wie gaan er degraderen? Voetbalnieuws zocht voor je uit welke Nederlanders er in de Europese topcompetities nog strijden tegen degradatie.

Premier League
In de Premier League ligt alles nog open. Maar liefst drie ploegen degraderen namelijk naar het Championship. Pascal Struijk en Crysencio Summervile strijden met Leeds United nog tegen degradatie. De club uit Noord-Engeland staat momenteel twee punten boven de degradatiestreep, maar komt maandag nog in actie tegen Liverpool. Het gat naar de nummer laatst, Southampton, bedraagt slechts zes punten waardoor de The Peacocks zich geen misstap kunnen veroorloven.

Bundesliga
In de Bundesliga lijkt het bijna zeker dat minstens één Nederlander degradeert. Het Hertha BSC van Jean-Paul Boetius zit in een benauwde situatie en lijkt zich op te gaan maken voor de 2e Bundesliga. Afgelopen week ging Hertha met maar liefst 5-2 onderuit tegen naaste concurrent FC Schalke 04. Hierdoor staat de ploeg van Boetius met slechts 22 punten onderaan. Bij Schalke is Thomas Ouwejan actief. De Nederlander begon het seizoen sterk, maar door blessureleed kwam hij de afgelopen maanden weinig in actie.  Het gat naar de veilig posities is slechts twee punten, waardoor alles nog open ligt voor de ploeg uit Gelsenkirchen.

Ligue 1
In de Ligue 1 strijdt er slechts één Nederlander tegen degradatie. Marco Bizot staat met Stade Brest momenteel zestiende, twee punten boven de degradatiestreep. In Frankrijk degraderen dit seizoen maar liefst vier ploegen. Hierdoor is er nog volop spanning in de onderste regionen van de Ligue 1.

Serie A
In Italië lijken meerdere Nederlanders zich op te mogen maken voor degradatie. Sampdoria staat bijna kansloos laatste waardoor het voor Bram Nuytinck en Sam Lammers bijna onmogelijk is om zich nog veilig te spelen. Het gat naar de veilige plekken bedraagt maar liefst elf punten. Net onder de streep staat het Hellas Verona van Deyovaisio Zeefuik en Jayden Braaf. Beide spelers komen maar weinig in actie en het gat naar Spezia bedraagt slechts drie punten. Bij nummer zeventien Spezia staat doelman Jeroen Zoet onder contract. De keeper komt de laatste maanden echter weinig in actie. Mede door blessureleed is hij geen vaste waarde onder de lat.

Primera División
In Spanje dreigt degradatie voor Valencia. De grootmacht van weleer kan dit seizoen geen potten breken, maar is nog niet afgeschreven. Met slechts drie punten achterstand op de nummer zestien en zeventien is alles nog mogelijk voor de ploeg van Justin Kluivert. De aanvaller kende de afgelopen weken meermaals sterke optredens en lijkt zijn draai in Spanje te hebben gevonden. De komende weken neemt Valencia het enkel op tegen naaste concurrenten waardoor ze alles nog in eigen hand hebben.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!