Nieuws

Pastoor hekelt zijn spelers na oorwassing bij debuut: Beneden ieder peil

Pastoor hekelt zijn spelers na oorwassing bij debuut: "Beneden ieder peil"

11-01-2022 10:20 Laatste update: 12:43

Alex Pastoor debuteerde maandag als hoofdcoach van Almere City met een ontluisterende 5-1 nederlaag tegen Jong PSV. Hij is geschrokken van het spel van zijn ploeg.  

"De energie en het niveau van de training hebben we te weinig teruggezien", vertelt Pastoor aan ESPN. "Dat geeft wel aan dat je je nog zo goed kunt voorbereiden, maar de wedstrijddag het allerbelangrijkste is. We hebben ons behoorlijk in de voet geschoten. Jong PSV heeft goed voetbal laten zien, maar ik had wel wat meer van ons verwacht." 

Op de vraag of Pastoor geschrokken is van het spel dat zijn ploeg op de mat heeft gelegd in Eindhoven, reageert hij bevestigend. "Wel een beetje, ja." Hij hekelde zijn spelers afspraken niet na te komen. "De laatste fase vond ik beneden ieder peil. We kwamen vaak met voldoende mensen terug in eigen zestien, maar je zag regelmatig dat men vergat zijn man te dekken, terwijl dat wel de afspraak was." 

Pastoor wacht een hels karwei in Flevoland. Almere City bezet de negentiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie, na vorig seizoen nog dicht bij promotie naar de Eredivisie te zijn geweest. "Ik moet de spelers ervan weerhouden dat ze de rode loper uitrollen, wat vooral in de eerste helft het geval was. De tweede helft ging dat een stuk beter", besluit de 55-jarige Amsterdammer. 
 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!