Nieuws

Deur staat open bij jeugdliefde Eriksen: 'Het gaat niet om wat we qua geld bieden'

Deur staat open bij jeugdliefde Eriksen: 'Het gaat niet om wat we qua geld bieden'

11-01-2022 09:38 Laatste update: 10:01

Christian Eriksen hoopt spoedig zijn rentree te maken in het profvoetbal. Odense BK ziet de komst van de 29-jarige Deen maar al te graag zitten. Bij die ploeg speelde de nummer 10 al eerder in de jeugdopleiding. 

Het is nog onduidelijk waar de toekomst voor Eriksen ligt. Na zijn voortijdige vertrek bij Internazionale werkte de Deen individueel aan zijn terugkeer als voetballer bij zijn voormalig jeugdliefde Odense BK. "Zijn keuze zal worden bepaald hoe hij denkt terug te keren in de nationale ploeg van Denemarken. Bij OB staan we open voor zijn terugkeer. Het zal geen problemen opleveren", vertelt technisch directeur Björn Wesström aan het Deens BT.  

De beleidsbepaler denkt niet dat Eriksen zijn prioriteit legt waar hij het meeste salaris op kan strijken. "Het gaat er niet om wat we qua geld kunnen bieden. Hij weet wat hij kan krijgen bij ons en kent de salarisniveaus van OB. Het gaat meer om andere dingen, om zijn gezin en zijn eigen toekomst", tekent het medium op.  

Zaakwaarnemer Martin Schoots schermt met de interesse van diverse clubs. In de wandelgangen wordt Eriksen nadrukkelijk gelinkt aan een terugkeer in de Premier League, net zoals een rentree bij Ajax. De spelmaker kwam nooit uit voor de hoofdmacht van OB. Hij stapte in 2008 over naar Amsterdam, waar hij uitgroeide tot onmisbare kracht op het middenveld. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!