Nieuws

Rangnick complimenteus: 'Na invalbeurt Donny controleerden we de wedstrijd'

Rangnick complimenteus: 'Na invalbeurt Donny controleerden we de wedstrijd'

11-01-2022 09:22 Laatste update: 09:59

Donny van de Beek heeft met zijn invalbeurt tegen Aston Villa een goede indruk achtergelaten bij manager Ralf Rangnick. Nadat de Nederlander in het veld kwam, begonnen The Mancunians beter te spelen. Na afloop van het duel kreeg de middenvelder complimenten van zijn trainer.

Van de Beek kwam maandag na 72 minuten binnen de lijnen als vervanger van Edinson Cavani als extra middenvelder bij Manchester United. Op de persconferentie na afloop van het duel bespreekt de Duitse eindverantwoordelijke de reden voor de wissel. "Vanaf het moment dat we in de laatste twintig minuten in een ruit veranderden, toen Donny inviel, controleerden we de wedstrijd en hadden we onze countersituaties." 

Rangnick zag wat er misging bij de gastheren. "De wedstrijd tegen Villa vandaag bevestigde dat we problemen hadden om het middenveld onder controle te krijgen. Zowel offensief als verdedigend hebben spelers wiens sterke punten naar voren komen als we in balbezit zijn, maar om het spel te controleren en te domineren moet je balbezit hebben en er het beste uit halen." 

Van de Beek zorgde ervoor dat United redelijk probleemloos de wedstrijd uit kon spelen, na eerder in de wedstrijd veelvuldig in de problemen te zijn gekomen. "Ik ben iemand die graag controle heeft en meer controle wil. Het is een kwestie van balans en op sommige momenten moeten we nog verbeteren", besluit Rangnick. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!