Nieuws

Aké beleeft topseizoen bij Manchester City: 'Het klikt, ik geniet er echt van'

Aké beleeft topseizoen bij Manchester City: 'Het klikt, ik geniet er echt van'

15-04-2023 10:46 Laatste update: 10:49

Nathan Aké is niet meer weg te denken uit de basiself van Manchester City en het Nederlands elftal. De 28-jarige verdediger maakt een vrij geruisloze ontwikkeling door bij het team van Pep Guardiola en staat wekelijks tegenover de grootste spelers uit het mondiale topvoetbal. Hij voelt zich op zijn plek in het Etihad Stadium en stelt dat het 'klikt' tussen hem en de club.

"Bij spelers duurt het vaak een seizoen voordat alles klikt. Dat gold voor mij ook. Toen ik hier voor het eerst kwam, was ik niet op mijn best en had ik veel blessures", zo vertelt Aké in gesprek met de clubmedia. "Daardoor zakte mijn vertrouwen onbewust weg en speelde ik op een heel andere manier. In het tweede seizoen ging het al beter en beter en begreep ik meer dingen."

Aké stelt dat in het huidige alles klikt en dat Guardiola hem daarin heel erg heeft geholpen. Zo werd hij niet centraal in de verdediging opgesteld, maar maakt hij de laatste tijd furore als linksback, ook in de Champions League. "Ik denk dat ik van nature een centrale verdediger ben en dat is ook waar ik me het meest op mijn gemak voel. Maar de manier waarop we nu spelen, is eigenlijk een mix daarvan. In de opbouw speel ik bijvoorbeeld centraal. De rol die ik nu invul, past heel goed bij mij en ik geniet er echt van."

Hij stelt geen enkele ruimte te laten voor enige vormen van nonchalance, want de concurrentie is bij een topclub als Manchester City uiteraard moordend. "Op het veld probeer ik altijd mijn werk te doen. We weten dat elke wedstrijd een andere is en dat je niet zomaar kunt stoppen met presteren, omdat we zoveel topspelers hebben. Iedereen kan op elk moment je plek innemen, dus je moet altijd scherp zijn en alles geven. Dat is ook wat ik probeer te doen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!