Bosz vertelt over Ajax-breuk: 'Het was of zij vieren weg, of ik weg'

Bosz vertelt over Ajax-breuk: 'Het was of zij vieren weg, of ik weg'

11 januari - 09:12 Laatste update: 09:58
Eredivisie 0 Reacties

Het vertrek bij Ajax staat Peter Bosz nog helder voor de geest. De huidige trainer van Olympique Lyon vertrok bij de Amsterdammers omdat hij niet goed overweg kon met een deel van de technische staf. Bosz wilde graag zijn eigen assistenten kiezen en dat was tegen het zere been van de hoofdstedelingen.  

In een interview met HELDEN bespreekt Bosz zijn voortijdige afscheid bij de Amsterdammers. Na één seizoen, waarin Ajax reikte tot de Europa League-finale werd het contract met de coach ontbonden. Directe aanleiding was dat hij niet goed overweg kon met een deel van de technische staf: assistenten Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp. Daarnaast fungeerden Carlo L'ami als keeperstrainer en Björn Rekelhof als andere assistent. Met Hendrie Krüzen (op voorspraak van Bosz) naar Amsterdam gekomen, kon Bosz wel goed overweg.  

"Het is dat jij erover begint, want ik zie Ajax als een afgesloten hoofdstuk waarop ik niet meer hoef terug te komen. Al vrij snel stonden Hendrie en ik aan de ene en de andere vier stafleden aan de andere kant. Zo ontstond er een sfeer die vreselijk veel energie kostte", vertelt Bosz aan het magazine. "Of zij vieren weg of wij weg", vertelde Bosz algemeen directeur Edwin van der Sar toentertijd, naar eigen zeggen. Hij kreeg bij de seizoen evaluatie te horen geen prijs te hebben gewonnen (ondanks de finale in Europa's tweede clubtoernooi).  

De opvolger van Bosz, Marcel Keizer, hield het maar een paar maanden vol als eindverantwoordelijke bij Ajax. "Marcel Keizer kreeg de tijd niet, Erik (Ten Hag, red.) wel. Hij had het, net als ik, in het begin ook even moeilijk. Je ziet dat Ajax herkenbaar speelt en weer heel natuurlijk jonge spelers inpast. Daarin zie je echt de hand van de trainer." 

In Frankrijk staat Peter Bosz op een teleurstellende elfde plaats in de Ligue 1 met Lyon. Afgelopen zondag speelde de ploeg nog gelijk tegen koploper Paris Saint-Germain (1-1), nadat het lange tijd op voorsprong had gestaan. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie