Ajax krijgt ervan langs na 'coronabeslissing: 'Laakbaar en arrogant'

Ajax krijgt ervan langs na 'coronabeslissing: 'Laakbaar en arrogant'

10 januari - 21:52
Eredivisie 0 Reacties

Jan van Halst en Youri Mulder vinden het zeer kwalijk dat Ajax ervoor gekozen heeft om op trainingskamp naar Portugal te gaan. Dat de Amsterdammer besloten om tegen de richtlijnen van de overheid in de besmette staf- en selectieleden terug te laten vliegen naar Nederland, valt helemaal in slechte aarde.

"Dat is toch raar?", vraagt Van Halst zich bij Rondo hardop af als de keuze van Ajax om naar de Algarve te vliegen ter discussie wordt gesteld. "De naïviteit, met spelers die over de hele wereld uitwaaieren met de feestdagen en die je dan in een vliegtuig propt en naar Portugal stuurt." Van Halst krijgt bijval van Mulder. "Laakbaar", klinkt het.

Van Halst is een stuk meer uitgesproken en benoemt de mogelijke consequenties vanuit de politiek. "Er is maandenlang gewerkt om het professionele voetbal in een goed daglicht te brengen en om steun te krijgen vanuit Den Haag. Dat wordt zo weer weggeslagen. Dit is gewoon arrogant van Ajax." Ronald de Boer, die ook aan tafel zit en twee dagen in de week werkzaam is bij Ajax, begrijpt ook niets van het trainingskamp in Portugal. "Iedereen weet dat de incubatietijd vijf dagen duurt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie