Heracles nam 'lastig' Vloet-besluit: 'Niet de meest populaire beslissing'

Heracles nam 'lastig' Vloet-besluit: 'Niet de meest populaire beslissing'

10 januari - 21:09
Eredivisie 0 Reacties

Heracles Almelo-technisch directeur Tim Gilissen heeft zich uitgesproken over het besluit om Rai Vloet te laten terugkeren bij de spelersgroep. De middenvelder trainde maandag voor het eerst sinds zijn betrokkenheid bij het dodelijk ongeval op de A4 weer mee en Gilissen benadrukt dat het een lastige afweging was.

"Hij is aangeslagen door wat er is gebeurd en neemt dat met zich mee", opent Gilissen in gesprek met de NOS. "Aan de andere kant is voetbal zijn uitlaatklep en zijn houvast. Daarom kunnen wij hem in deze fase helpen. Het is een hele onzekere periode voor hem, dat zie je wel aan hem." Tussen het auto-ongeluk en deze maandag hield Vloet zijn conditie op peil bij een personal trainer.

Toch nam Heracles de beslissing om Vloet weer mee te laten trainen. Gilissen weet dat de club in een negatief daglicht gezet kan worden door deze mededeling. "Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe lastig het is. Het straalt op ons af, maar Heracles is een club om Rai hierin te ondersteunen. Ik snap dat deze beslissing niet de meest populaire is voor veel mensen. We hebben een afweging moeten maken in hoe we hier zowel juridisch als moreel mee omgaan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie