'Malaise Wolfsburg houdt ook onder Van Bommel-opvolger aan: ontslag dreigt'

'Malaise Wolfsburg houdt ook onder Van Bommel-opvolger aan: ontslag dreigt'

10 januari - 16:59 Laatste update: 17:06
Bundesliga 0 Reacties

Eind november werd Mark van Bommel ontslagen als eindverantwoordelijke bij VfL Wolfsburg na tegenvallende prestaties. De resultaten onder zijn opvolger Florian Kohlfeldt zijn zowaar nog matiger, waardoor de Duitser al moet vrezen voor zijn ontslag, schrijft het Duitse SPORT1.

Afgelopen zondag ging het bij de Bundesliga-hervatting weer direct mis bij de ploeg waar de Nederlanders Wout Weghorst en Micky van de Ven onder contract staan. VfL Bochum was toen met 1-0 te sterk voor die Wölfe. De nederlaag betekende de zesde verliesbeurt op rij voor de Duitse oefenmeester.  

In slechts drie van de twaalf officiële wedstrijden onder Kohlfeldt werd niet verloren, waardoor het zagen aan de stoelpoten van de trainer inmiddels is begonnen. Jörg Schmatke, sportief directeur bij de Duitse club, reageerde eerder op de situatie waarin Wolfsburg zich bevindt tegenover ZDF. "Hij ziet hoe het hele team hard werkt, hoe teleurgesteld iedereen was en dat iedereen de wil heeft om het beter te doen. Dit alles geeft me hoop op om uit deze situatie te komen" 

SPORT1 schermt te beschikken over andere informatie. Volgens het medium krijgt Kohlfeldt nog drie wedstrijden de kans om verbetering te tonen, anders mag hij zijn biezen pakken. De situatie bij de landskampioen van 2009 is zorgwekkend: na achttien speelrondes bezet de ploeg de veertiende plaats op de ranglijst met slechts een voorsprong van drie punten op nummer zeventien Arminia Bielefeld. Die plek zorgt aan het einde van het seizoen voor directe degradatie naar de Tweede Bundesliga. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie