De Jong hekelt regeerakkoord: Als iets essentieel is, is het wel bewegen

De Jong hekelt regeerakkoord: "Als iets essentieel is, is het wel bewegen"

10 januari - 16:44
Eredivisie 0 Reacties

Eredivisie-directeur Jan de Jong hekelt de handelswijze van het kabinet dat de sportsector nog steeds niet als 'essentieel' is bestempeld. Daarnaast kreeg hij niet de door hem gewenste minister van (uit, en voor de) Sport. Ernst Kuipers wordt de nieuwe minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in kabinet-Rutte IV. 

De Jong kraakt het regeerakkoord in gesprek met Voetbal International. "De komende jaren gaat het kabinet 21 miljard extra uitgeven. Daarvan gaat 25 miljoen euro naar sport en bewegen. Dit bij de grootste gezondheidscrisis, terwijl we de ambitie hebben uitgesproken om het gezondste land ter wereld te worden." 

Dat het woord voetbal helemaal niet voorkomt in de plannen van Rutte IV en het woord bewegen slechts vier keer valt te noteren, zorgt voor vraagtekens bij De Jong. "Wat zijn dan je prioriteiten? Nou, als iets essentieel is, is het wel bewegen", tekent het weekblad op.

Bij de pakken neerzitten is geen optie voor de oud-bestuurder van onder meer de NOS en Feyenoord. "Ik kan natuurlijk niet vooruitlopen op hoe dit kabinet en deze minister met sport zullen omgaan. Woensdag gaan we naar Den Haag, we blijven op de deur kloppen", toont hij zich strijdvaardig. "Sport is het visitekaartje van dit land", besluit De Jong. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie