Gedeeld topscorer Ünüvar klopt op de deur van Ajax 1: 'Ik doe dubbele programma's'

Gedeeld topscorer Ünüvar klopt op de deur van Ajax 1: 'Ik doe dubbele programma's'

10 januari - 16:27 Laatste update: 17:04
Eredivisie 0 Reacties

Naci Ünüvar is dit seizoen uitstekend op dreef bij Jong Ajax. Het achttienjarige talent gaat in gesprek op de clubsite van de hoofdstedelingen in op zijn overgang van de jeugd naar de Keuken Kampioen Divisie. Daarnaast bespreekt hij zijn voorbeeldrol als voetballer voor de jeugd. 

De kleine Ünüvar geeft in het interview aan hard in zichzelf te hebben geïnvesteerd, om te komen waar hij nu is. "Ik ben na mijn eigen training een extra, eigen programma gaan volgen. Zelfs ook dubbele programma’s. Als de boys om één uur naar huis gingen, bleef ik nog in de gym."  

Dit seizoen is Ünüvar de grote smaakmaker bij de nummer vijf van het tweede niveau van Nederland, nadat hij in zijn eerste seizoen nog geteisterd werd door mentale en fysieke problemen. ''Uiteindelijk gaat het om je prestaties op het veld. Ik ben altijd kritisch geweest, ook naar mezelf. En ook als het goed gaat, zoals nu. Ik weet dat er nog dingen beter kunnen. Bijvoorbeeld mijn goals en assists", vertelt de gedeelde topscorer van Jong Ajax.  

Dat hij als voetballer een maatschappelijke rol heeft, is duidelijk voor Ünüvar. "Je bent zelf nog jong, maar je ziet al dat je een voorbeeldfunctie hebt voor de jeugd. Als mensen om een foto vragen, dan zal ik die altijd maken. Het is vooral belangrijk dat je iedereen gelijk behandelt", sluit de aanvaller af die tot op heden tot twee duels in de hoofdmacht van de Amsterdammers reikte. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie