Nieuws

Mané behoedt Senegal in de laatste minuut voor blamage bij start Afrika Cup

Mané behoedt Senegal in de laatste minuut voor blamage bij start Afrika Cup

10-01-2022 16:12 Laatste update: 17:04

Senegal heeft zijn eerste wedstrijd op de Afrika Cup met pijn en moeite gewonnen van Zimbabwe. Door positieve coronatesten ontbraken veel spelers bij de topfavoriet voor de eindzege. Desalniettemin wist de ploeg van trainer Aliou Cissé nipt met 1-0 het openingsduel te winnen.  

Door maar liefst elf coronagevallen was de selectie van de oefenmeester flink uitgedund. Zowel eerste keeper Édouard Mendy van Champions League-winnaar Chelsea, als tweede doelman Alfred Gomis van Stade Rennais ontbraken door een besmetting met het virus. Daarnaast ontbrak ook Napoli-steunpilaar Kalidou Koulibaly door een positieve test. Sterspelers als Sadio Mané en Idrissa Gueye konden wel 'gewoon' spelen.  

De beide vedettes van Liverpool en Paris Saint-Germain zorgden ook voor het grootste gevaar namens Senegal. Beide wisten de bal niet langs Zimbabwe-doelman Petros Mhari te werken. In de slotfase van de wedstrijd leken The Warriors voor een gigantische stunt te zorgen toen Teenage Hadebe bijna derde doelman Seny Dieng van Queens Park Rangers wist te verschalken.  

Uiteindelijk kwam het niet zover en zorgde een handsbal ervoor dat Senegal in de extra tijd van de wedstrijd een strafschop kreeg. Mané ontfermde zich over het buitenkansje en schoot overtuigend raak. Daarmee behoedde hij De Leeuwen van Teranga voor averij bij de eerste wedstrijd van de groepsfase. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!