Opstellingen

Vermoedelijke opstellingen: Karlsson start bij AZ, Verbruggen keept bij Anderlecht

Vermoedelijke opstellingen: Karlsson start bij AZ, Verbruggen keept bij Anderlecht

13 april - 11:17

AZ neemt het in de kwartfinale van de Conference League op tegen de gevallen Belgische topclub RSC Anderlecht. Pascal Jansen kan volgens het Algemeen Dagblad tegen Anderlecht weer beschikken over Jesper Karlsson en Vangelis Pavlidis. 

De 24-jarige Karlsson moest de Eredivisie-wedstrijd tegen Sparta Rotterdam aan zich voorbij laten gaan wegens fysieke klachten, maar tegen de Belgen wordt de rechtsbenige aanvaller weer in de basis verwacht. Ook Pavlidis lijkt te gaan starten bij AZ. Tegen Sparta moest de Griekse spits noodgedwongen op de bank plaatsnemen, omdat hij niet fit genoeg was om te starten. Als invaller kon Pavlidis niet voorkomen dat AZ met 0-1 verloor in het AFAS Stadion. De aanval van AZ wordt gecompleteerd door Jens Odgaard.

Anderlecht

Bij Anderlecht starten er vermoedelijk twee bekenden in de basis. Onder de lat staat de bij de laatste interlandperiode voor Oranje opgeroepen Bart Verbruggen. De twintigjarige sluitpost maakt dit seizoen de nodige indruk bij de Belgische club. Naast de doelman kennen we in Nederland Jan Vertonghen ook nog wel. De linker centrale verdediger speelde jaren voor Ajax voor hij via Tottenham Hotspur en Benfica weer in zijn thuisland belandde deze zomer.

Vermoedelijke opstelling Anderlecht: Verbruggen; Murillo, Debast, Vertonghen, NDiaye; Ashimeru, Arnstad; Dreyer, Slimani, Amuzu.

Vermoedelijke opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Beukema, Hatzidiakos, Kerkez; Reijnders, Mijnans, Clasie; Odgaard, Pavlidis, Karlsson.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s