Volendam-trainer gelinkt aan Almelo: 'De vraag of Heracles Team Jonk moet willen'

Volendam-trainer gelinkt aan Almelo: 'De vraag of Heracles Team Jonk moet willen'

10 januari - 15:52 Laatste update: 17:02
Keuken Kampioen Divisie 0 Reacties

Nadat vorige week duidelijk werd dat Frank Wormuth na dit seizoen vertrekt bij Heracles Almelo, valt de naam van Wim Jonk bij de club uit Overijssel. De oefenmeester van FC Volendam presteert al jaren uitstekend bij Het Andere Oranje en stevent af op Eredivisie-promotie.  

In de podcast De Ballen Verstand zegt Leon ten Voorde dat de naam van Jonk "één van de eerste was die genoemd werd". TC/Tubantia-journalist Fardau Wagenaar beaamt dat de FC Volendam-oefenmeester als kandidaat geldt, alhoewel zij eraan toe voegt dat het om 'name dropping' gaat.  

Jonk nam een hele entourage mee naar de club uit Noord-Holland en de vraag is of ze daarop zitten te wachten in Almelo. "Wim Jonk heeft wel een heel team om zich heen, allemaal performance trainers en noem maar op", vertelt Ten Voorde. Je krijgt Team Jonk erbij. En dan is het de vraag of Heracles dat moet willen." 

In 2019 begon Jonk aan zijn eerste klus als eindverantwoordelijke bij FC Volendam. In het kielzog van de 49-voudig international van Oranje trokken ook strategisch adviseur Ruben Jongkind en technisch directeur Jasper van Leeuwen naar de huidige koploper van de Keuken Kampioen Divisie.  

Vorige week werd duidelijk dat Wormuth na dit seizoen vertrekt bij Heracles Almelo. Tegenover RTV Oost zei de Duitse trainer: "Ik ben 61 jaar en wil me graag nog ontwikkelen", als reactie op zijn vertrek. "Ik wil een andere stap maken naar dit seizoen." 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie