Franse media noemen beoordelen Wijnaldum met een 3 na 'smakeloos' optreden

Franse media noemen beoordelen Wijnaldum met een 3 na 'smakeloos' optreden

10 januari - 15:36
Ligue 1 0 Reacties

Georginio Wijnaldum is hard aangepakt na zijn teleurstellende optreden in de wedstrijd tussen Olympique Lyon en Paris Saint-Germain (1-1). De Franse media zijn vernietigend over zijn spel. Daarnaast is Mauricio Pochettino niet tevreden over de bijdrage van de ervaren Nederlander.

Het doorgaans kritische Franse tijdschrift L'Équipe is niet bepaald onder de indruk van de wedstrijd van de Oranje international, die zichzelf op de voor hem ongebruikelijke positie van hangende rechtsbuiten terugvond op het wedstrijdformulier. In de tweede helft speelde de 31-jarige middenvelder weer op zijn vertrouwde positie als controleur, maar ook daar wist hij geen potten te breken.  Het rapportcijfer dat het medium uitdeelt is bijzonder laag: Wijnaldum krijgt een 3 voor zijn bijdrage die zondagavond 83 minuten duurde.  

Le Parisien is nog kritischer en noemt het spel van de vice-Oranje captain 'treurig en smakeloos'. 'Hij deed niets om duidelijk te maken dat hij de voorkeur had gekregen boven bijvoorbeeld Xavi Simons', schrijft de krant. De tiener maakte zijn opwachting in de tweede helft en speelde aanzienlijk beter dan Wijnaldum.  

Op de persconferentie na afloop van het duel was ook PSG-trainer Pochettino al opvallend kritisch over het spel van Wijnaldum. "Het ligt volgens mij niet aan de positie maar aan zijn vorm", liet de Argentijn weten. Vervolgens nam hij wat gas terug. "Wijnaldum heeft veel ervaring, hij heeft gespeeld voor geweldige clubs. Hij is dus gewend op verschillende posities te spelen." 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie