AC Milan verrast tegen roodgekleurd Napoli en wint eerste Italiaanse CL-onderonsje

12-04-2023 22:55 Laatste update: 13-04-2023 10:50

AC Milan heeft een verrassende overwinning geboekt op Champions League-outsider SSC Napoli. Een doelpunt van Ismael Bennacer was genoeg om de tien Napolitanen over de knie te leggen: 1-0.

Het duel tussen Milan en Napoli is een herhaling van de wedstrijd die ruim een week geleden nog in verrassende uitslag eindigde. De Napolitanen, die zich met een voorsprong van zestien punten bijna kampioen van de Serie A mogen noemen, eindigde in een 0-4 overwinning voor Milan. Dat betekende dan ook dat er woensdagavond nul redenen waren voor Napoli om Milan te onderschatten.

Dat bleek vanaf de aftrap. Na nog geen minuut spelen verscheen Napoli al in zeer kansrijke positie voor het doel van Mike Maignan. Na een vlot lopende aanval belandde de bal bij de dit seizoen zo bewierookte Khvicha Kvaratskhelia, die de bal niet in het doel wist te krijgen. Enkele minuten later werd Napoli wéér heel gevaarlijk. Een kopbal van aanvoerder Giovanni Di Lorenzo ging rakelings oer het doel van de Franse Milan-goalie en even later schoot ook Piotr Zielinski hard op diens vuisten.

Na de sterke openingsfase van Napoli ging het vuurtje ook bij Milan branden. Het was Rafael Leão die aan de Napolitaanse defensie ontsnapte en de bal rakelings langs het doel van Alex Meret schoof. Het bleek het startschot van wat voor Milan een mooie avond beleefde te worden. Vijf minuten voor rust was het Brahim Diaz die aan een rush op het middenveld begon, waarna de bal bij Ismael Benacer belandde. De middenvelder die nooit scoort, deed dat nu wel: 1-0. Milan rook bloed en wilde de voorsprong voor rust nog uitbreiden, maar een kopbal van Simon Kjaer en een schot van Sandro Tonali leidden niet tot het gewenste succes.

Na rust wist ook Napoli dat er het een en ander moest veranderen en dat bleek ook zo te zijn. Net als in het eerste bedrijf was het namelijk de uitploeg die het beste van het spel had en dicht bij de gelijkmaker was via een kopbal van Eljif Elmas, die de geblesseerde Victor Osimhen vanaf minuut één verving. Het was Napoli dat in de aanval ging maar vervolgens niet echt gevaarlijk werd.

Een kwartier voor tijd werd de opgave nog een stuk lastiger voor Napoli. Het was Andre Anguissa die binnen vijf minuten twee keer bij scheidsrechter Istvan Kovacs moet komen. Twee keer kreeg de Kameroener een gele kaart, waardoor hij uit moest rukken. Met tien man kon Napoli het laatste kwartier geen vuist meer maken, waardoor Milan er met de overwinning vandoor ging. De return van het duel is op dinsdag 18 april.