Nieuws

'Speciale 2023-clausule in contract Umtiti verklaart opmerkelijke verlenging'

'Speciale 2023-clausule in contract Umtiti verklaart opmerkelijke verlenging'

10-01-2022 15:18

Alhoewel Samuel Umtiti zijn contract op maandag verlengde tot medio 2026 bij FC Barcelona, ziet het er niet naar uit dat de verdediger deze ook uit zal dienen. Door een speciale clausule kan het nieuwe contract in 2023 beëindigd worden, niet geheel toevallig ook de einddatum van zijn oude verbintenis.  

Dat meldt het Spaanse medium Mundo Deportivo. Door het salaris uit te smeren over een periode van 4,5 jaar, zorgt Barcelona ervoor dat het topaankoop Ferran Torres in kan schrijven voor La Liga. Het contract kan in 2023 worden opgezegd, met financieel gunstige voorwaarden voor Umtiti, schrijft de krant.  

Umtiti was jarenlang een belangrijke basiskracht bij Barcelona. In de afgelopen seizoenen werd hij veelvuldig geteisterd door blessures. Onder de vorige trainer Ronald Koeman hoefde de Franse international op weinig speelminuten te rekenen en zijn situatie is onder Xavi Hernández niet anders. Dit seizoen kwam de wereldkampioen van 2018 tot welgeteld één optreden voor de Blaugranas

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!