Nieuws

'Terim voortijdig op straat gezet door Galatasaray: Schmidt kandidaat'

'Terim voortijdig op straat gezet door Galatasaray: Schmidt kandidaat'

10-01-2022 13:59 Laatste update: 14:57

Fatih Terim is op weg naar de uitgang bij Galatasaray, waar Ryan Babel en Patrick van Aanholt spelen. De clubleiding van de Turkse topclub heeft besloten de 68-jarige hoofdtrainer op straat te zetten, schrijven diverse Turkse media. De aanleiding voor het besluit zijn de slechte resultaten van de afgelopen periode.  

Terim was sinds 2017 opnieuw actief als hoofdtrainer bij Cim Bom, na eerdere periodes tussen 1996-2000, 2002-2004 en 2011-2013. Directe aanleiding voor het ontslag was een pijnlijke thuisnederlaag tegen laagvlieger Giresunspor. De Turkse grootmacht bezet de teleurstellende twaalfde plaats in de competitie, waardoor de beleidsbepalers besloten om in te grijpen.  

Eind december ging het al mis voor Galatasaray toen er werd verloren van tweedeklasser Denizlispor na strafschoppen, in de strijd om de beker. Onder Terim was Van Aanholt vaste basisspeler, sinds zijn transfervrije komst van Crystal Palace afgelopen zomer. De 35-jarige Babel moest het voornamelijk doen met invalbeurten. Dit seizoen kwam de aanvaller tot veertien optredens in de Süper Lig, waarin hij het net niet wist te vinden. 

Bülent Korkmaz, voormalig aanvoerder van Galatasaray, wordt aangesteld als interim-trainer, schrijven diverse Turkse media. Volgens onder meer Milliyet geldt PSV-trainer Roger Schmidt als kandidaat om het stokje in de zomer over te nemen van de nog aan te stellen tussenpaus. De Duitse trainer heeft zijn aflopende contract bij de Eindhovenaren nog altijd niet verlengd. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!