Nieuws

Tuchel bijzonder positief na Europese flater: 'Ik ben verliefd geworden op Bayern'

Tuchel bijzonder positief na Europese flater: 'Ik ben verliefd geworden op Bayern'

12-04-2023 07:17

Thomas Tuchel was dinsdagavond na de 3-0 nederlaag op bezoek bij Manchester City bijzonder positief over zijn ploeg. Volgens de Duitse oefenmeester speelde Bayern München een goede wedstrijd.

"Natuurlijk is dit resultaat een bittere pil voor ons. Maar ik ben in deze wedstrijd een beetje verliefd op mijn team geworden", vertelde Tuchel na afloop van het Champions League-duel tegenover Prime Video. "Het klinkt misschien gek, maar ik heb genoten van mijn spelers. Dit resultaat hadden we niet verdiend."

Volgens Tuchel geeft de uitslag een vertekend beeld van de wedstrijd. "We werden afgestraft op de momenten dat we de betere ploeg waren. In de tweede helft waren we nog beter dan de eerste helft. Het was een kwestie van tijd dat we zouden scoren, het momentum lag volledig bij ons. En toen gaven we de tweede goal weg", doelde de Duitse oefenmeester op de treffer van Bernardo Silva die ontstond na slordig balverlies van Dayot Upamecano.

"Maar door deze uitslag wordt het wel een uitdaging om ons te focussen op de dingen die we goed hebben gedaan. We toonden karakter en speelden met moed. In de tweede helft hadden we de wedstrijd naar ons toe kunnen trekken, maar helaas kregen we niet wat we verdienden", besloot Tuchel.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!