Nieuws

Reactie vanuit Fortuna: salarisprobleem was incident, toekomst Yilmaz nog onzeker

Reactie vanuit Fortuna: salarisprobleem was incident, toekomst Yilmaz nog onzeker

11 april - 21:58 Laatste update: 22:00

Dat de Fortuna Sittard-spelers hun salarissen deze maand later uitbetaald kregen, is volgens algemeen directeur Ivo Pfennings een incident. Een 'ongelukkige samenloop van omstandigheden' zorgde ervoor dat de club pas enkele dagen later dan normaal het geld kon overmaken. 

"In verband met onvoorziene kosten aan het stadion, en dan hebben we het over meerdere tonnen, hadden we hogere uitgaven in maart", legt Pfennings uit in gesprek met Voetbal International. "Deze rekeningen zijn betaald, in de wetenschap dat we aan het eind van elke maand een gegarandeerd bedrag ontvangen dat we gebruiken voor het betalen van de salarissen. Het overmaken van dit bedrag was vertraagd, waardoor we de salarissen pas enkele dagen later konden uitbetalen. We kunnen dus spreken van een incident door een ongelukkige samenloop van omstandigheden."

Een opvallende Instagram-post van Burak Yilmaz zorgde voor nog meer commotie. Het is niet duidelijk of de Turkse routinier ook na dit seizoen speler zal zijn van Fortuna. "We hebben met Burak de afspraak gemaakt om het per seizoen te bekijken. Het voornemen was om twee seizoenen door te gaan als voetballer en dan door te schuiven naar een functie binnen de club. Als Burak na dit seizoen besluit te stoppen als voetballer, dan verandert dat niks aan de plannen die we op de lange termijn willen bewerkstelligen met zijn aanwezigheid", aldus Pfennings.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s