Nieuws

Omstreden Duitse scheidsrechter fluit momenteel niet: Ik werk aan de situatie

Omstreden Duitse scheidsrechter fluit momenteel niet: "Ik werk aan de situatie"

10-01-2022 13:32

Felix Zwayer floot op 4 december het duel tussen Borussia Dortmund en Bayern München (2-3) en nam toen enkele omstreden beslissingen. Sinds dat duel floot de leidsman geen enkel duel meer. De arbiter heeft gereageerd op zijn afwezigheid.  

In het duel tussen de twee Duitse grootmachten, haalde BVB-speler Jude Bellingham snoeihard uit naar de scheidsrechter. voor de camera's van Viaplay. "Je geeft een scheidsrechter die al betrokken was bij matchfixing het grootste spel in Duitsland. Wat verwacht je?", refereerde de Engelse middenvelder aan een omkopingsschandaal waar Zwayer in het verleden bij betrokken was. 

Sinds die veelbesproken wedstrijd, floot Zwayer geen minuut meer. Scheidsrechtersbaas Lutz Fröhlich reageerde zondag bij Die Lage der Liga. "Felix Zwayer nam na zijn laatste interland voor Kerstmis een vakantie voor zichzelf. Momenteel is hij niet actief als scheidsrechter. Dat bepaalt hij zelf. We willen heel graag de indruk vermijden dat conflicten tussen scheidsrechters en clubs ertoe leiden dat een scheidsrechter niet meer fluit of zegt: ik fluit helemaal niet meer", vertelde de 64-jarige preses in het programma.

Zwayer reageert tegenover BILD op zijn afwezigheid. "Ik werk aan de situatie", tekent het Duitse medium op. Het is onduidelijk of de veertigjarige scheidsrechter binnenkort zijn rentree maakt bij Bundesliga-wedstrijden

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!