Exclusive

De uitdagingen voor Mislintat: aflopende contracten, Ajax-DNA en Tadic-exit

De uitdagingen voor Mislintat: aflopende contracten, Ajax-DNA en Tadic-exit

11-04-2023 11:55 Laatste update: 16-07-2023 21:36
2

Sven Mislintat moet orde in de chaos scheppen bij Ajax. De Duitser staat erom bekend recht voor zijn raap te zijn en zal in Amsterdam genoeg aspecten moeten verbeteren na een lastig seizoen. Waar liggen de grootste uitdagingen voor Mislintat? VoetbalNieuws schetst de situatie.

Ajax loopt achter in de transferwindow

De Amsterdammers zien elk seizoen dragende spelers vertrekken en moeten uitkijken in de zomer niet te veel spelers van de hand te doen. Normaliter is Ajax sterk in het opvangen van de grote namen, maar het vertrek van Lisandro Martínez en Antony bleek dit seizoen een groot gemis. Aankopen als Calvin Bassey en Steven Bergwijn weten nog niet de overtuigen in de hoofdstad.

Aan Mislintat de taak om het elftal nog enigszins bij elkaar te houden. Jurriën Timber vertrok voor Arsenal Arsenal en West Ham United heeft zich gemeld voor Edson Álvarez. Ook Mohamed Kudus staat nog altijd op de radar in de Premier League. Ajax haalde Benjamin Tahirovic en Branco van den Boomen op, maar lijkt nog niet klaar op de transfermarkt. 

Hoofdpijndossier Steijn

Zeven overwinning achter elkaar in de Eredivisie: de aanstelling van John Heitinga als hoofdtrainer ging Ajax behoorlijk goed af tot de Klassieker. Feyenoord won in Amsterdam met 2-3 en daarmee waren de titelkansen voor Ajax zo goed als verspeeld, al helemaal na het gelijkspel tegen Go Ahead Eagles. Ajax eindigde uiteindelijk als derde en speelt komen seizoen dus geen Champions League. 

Het hield in dat Heitinga moest vertrekken en Ajax verraste vervolgens met de aanstelling van Maurice Steijn. De trainer heeft een uitstekend seizoen achter de rug bij Sparta Rotterdam en werd knap zesde, maar het is de vraag of Steijn het zo bekende Ajax-spel wil gaan spelen. 

Bovendien zal Steijn met enkele vedettes gaan werken in Amsterdam en het is de vraag of de oefenmeester de grotere spelers bij de club naar zijn hand kan trekken. Ajax speelde al een oefenduel en kon niet imponeren tegen FC Den Bosch: het eerste duel werd met redelijk slap voetbal met 2-2 gelijkgespeeld.

Vertrek van leider Tadic

De laatste weken klonken er steeds meer geruchten over een mogelijk vertrek van Dusan Tadic. De leider van Ajax, die de afgelopen vijf seizoenen alle ups en downs met de clubs heeft meegemaakt, was ontevreden over het transferbeleid van deze zomer. Ajax liep Champions League-voetbal mis, en daarmee ook tientallen miljoenen euro's. Het houdt in dat Ajax de hand op de knip moet houden en dat schopte Tadic tegen het zere been, die zondag voor Fenerbahçe tekende. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!