Nieuws

Juventus moet Italiaanse smaakmaker van EURO 2020 langdurig missen

Juventus moet Italiaanse smaakmaker van EURO 2020 langdurig missen

10-01-2022 13:07

Federico Chiesa wacht een langdurig revalidatieproces. De rechtsbuiten raakte in de wedstrijd tegen AS Roma (3-4) ernstig geblesseerd aan zijn knie en is maandenlang niet inzetbaar voor De Oude Dame.  

Het noodlot sloeg toe voor Chiesa in de eerste helft van de wedstrijd tegen de Romeinen. Gezien de reactie van de buitenspeler werd al snel duidelijk dat het om een ernstige blessure ging. Met een door pijn vertrokken gezicht ging hij naar de kant onder begeleiding van de medische staf. Juventus heeft via de officiële kanalen laten weten dat er schade aan de voorste kruisband van zijn linkerknie aan het licht is gekomen.  

De ploeg van Massimiliano Allegri moet het in de komende maanden zonder de smaakmaker van EURO 2020-winnaar Italië. Hij wordt in de komende dagen geopereerd en staat vervolgens een aantal maanden buitenspel. Diverse Italiaanse media speculeren dat het seizoen voor Chiesa er zelfs al zit, wegens het zware knieletsel. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!