Frenkie de Jong ondanks blessure toch opgenomen in selectie voor Real-wedstrijd

Frenkie de Jong ondanks blessure toch opgenomen in selectie voor Real-wedstrijd

Frenkie de Jong reist met de selectie van FC Barcelona af naar Saudi-Arabië, waar het minitoernooi om de Supercopa gespeeld wordt. Onlangs liep de Oranje international een spierblessure op, waardoor het nog onduidelijk is of hij mee kan spelen. Ook verdediger Ronald Araújo maakt deel uit van de spelersgroep.  

Woensdag speelt FC Barcelona de halve finale tegen Real Madrid in de oliestaat. In de met 1-2 gewonnen bekerwedstrijd tegen Linares Deportivo moest De Jong de strijd al staken na een invalbeurt van een half uur. Desalniettemin is hij toch opgenomen in de 24-koppige selectie voor het treffen met De Koninklijke (en een eventuele finale) in Riyadh.  

Verdediger Araújo kwam ook niet zonder kleerscheuren uit de wedstrijd tegen de  Segunda División B-club, maar is net als De Jong opgenomen in de selectie van Xavi. Voor toptalent Pedri en aankoop Ferran Torres - die eindelijk ingeschreven kan worden voor La Liga door het nieuwe contract van Samuel Umtiti - komt de wedstrijd tegen Real Madrid sowieso te vroeg.  

Achter de namen van zowel Araújo als De Jong staat dus nog een vraagteken. In de bekendmaking van de selectie is er achter de namen van beide spelers een asterix geplaatst. Op onderstaande afbeelding wordt uitgelegd dat voor hen geldt dat ze momenteel nog 'geen medisch ontslag' hebben gekregen.

Mocht FC Barcelona weten af te rekenen met de Madrilenen, dan wacht in de finale om de Supercopa de winnaar van het treffen tussen Athletic Bilbao of Atlético Madrid. Die wedstrijd wordt op zondag 16 januari gespeeld

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie