Nieuws

Umtiti verlengt contract bij Barcelona: topaankoop kan nu worden ingeschreven

Umtiti verlengt contract bij Barcelona: topaankoop kan nu worden ingeschreven

10-01-2022 12:24 Laatste update: 12:26

FC Barcelona heeft bekendgemaakt het contract met Samuel Umtiti te hebben verlengd. De centrale verdediger neemt genoegen met een forse salarisverlaging. Daardoor kan topaankoop Ferran Torres worden ingeschreven voor La Liga.  

Umtiti leek lange tijd op weg naar de uitgang bij FC Barcelona, omdat hij tot dusver niet in de plannen van trainer Xavi Hernández voorkomt en met zijn salaris zwaar op de begroting drukt. De club communiceert via de officiële kanalen dat het contract met de mandekker verlengd is tot medio 2026. Tegenover de verlenging staat een salarisverlaging, waardoor er meer ruimte ontstaat binnen de salarishuishouding. Daardoor kan Torres eindelijk worden ingeschreven om wedstrijden te spelen in La Liga. 

De Blaugranas zijn de international van Frankrijk dankbaar dat hij genoegen neemt met een lager honorarium. 'FC Barcelona betuigt publiekelijk zijn dank aan Samuel Umtiti voor de inzet en het respect dat hij voor de club heeft getoond. Met deze contractverlenging breidt FC Barcelona zijn fair play uit en kan het Ferran Torres inschrijven voor La Liga’, schrijft de Spaanse grootmacht op de clubsite.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!