Eredivisie CV trekt aan de bel: 'Voetbal is geen onderdeel van het probleem'

Eredivisie CV trekt aan de bel: 'Voetbal is geen onderdeel van het probleem'

10 januari - 11:15
Eredivisie 0 Reacties

Eredivisie-directeur Jan de Jong slaat alarm: volgens hem wordt het voetbal oneerlijk behandeld in de strijd tegen corona ten opzichte van andere branches. De Jong stelt dat het niet meer uit te leggen is. 

Ook na de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en demissionair minister Hugo de Jonge - die aanstaande vrijdag gehouden wordt - zullen de voetbalstadions naar alle waarschijnlijkheid gesloten moeten blijven. De Jong begrijpt niets van die maatregel. "Ik blijf zeggen: voetbal is geen onderdeel van het probleem, maar van de oplossing", wordt hij geciteerd door het Algemeen Dagblad.

"Het gros van de supporters is gevaccineerd, in de stadions vindt geen overdracht van het virus plaats, de controle is er uitstekend en grote reisbewegingen zie je feitelijk alleen bij de topclubs", beargumenteert De Jong. "Veel argumenten om geen toeschouwers toe te laten in Nederlandse stadions zijn niet steekhoudend. En dat voelt onrechtvaardig."

De Eredivisie-directeur legt de lege voetbalstadions naast de '5000 man die naar Abu Dahbi gaan' om Max Verstappen te supporten tijdens het slotstuk van het wereldkampioenschap in de Formule 1. "Dit valt niet meer uit te leggen. Het voetbal zou juist beloond moeten worden voor hoe goed het zijn zaakjes op orde heeft in het bestrijden van het virus. Anders vrees ik echt dat de voetbalsupporter, die zich tot nu steevast loyaal heeft getoond naar zijn club, straks definitief afhaakt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie