Nieuws

Ajax op het matje geroepen na coronaovertreding: 'Ik heb contact opgenomen'

Ajax op het matje geroepen na coronaovertreding: 'Ik heb contact opgenomen'

10-01-2022 10:22

Eredivisie-directeur Jan de Jong heeft afgelopen week gesproken met Ajax. De Amsterdammers zouden na staking van het trainingskamp in Portugal de coronaregels overtreden hebben. 

Ajax brak het trainingskamp vroegtijdig af, nadat er vier coronabesmettingen gemeld werden. Het kwartet moest volgens de Portugese richtlijnen in quarantaine, maar vloog toch terug naar Nederland. Demissionair minister Hugo de Jonge liet al weten niet blij te zijn met het besluit van Ajax, omdat voetbalclubs 'geen uitzonderingspositie' vormen. De Jonge krijgt bijval van De Jong.

"Hierover heb ik wel contact opgenomen met Ajax", erkent hij tegenover De Telegraaf. "Wat ik daarbij gezegd heb, laat ik tussen ons. Maar ik vond het nodig om me wel te laten horen en vragen te stellen, zoals we dat ook vorig jaar hebben gedaan toen Ajax en Feyenoord zich niet hielden aan de quarantaineregels voor de Zuid-Amerikaanse spelers na de kerstvakantie."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!