Nieuws

Barcelona moet voorlopig ook streep zetten door García na blessure

Barcelona moet voorlopig ook streep zetten door García na blessure

09-01-2022 13:03

De problemen stapelen zich op voor FC Barcelona nu ook Eric García voorlopig in de lappenmand zit. De Spaanse verdediger liep een blessure op in het La Liga-duel met Granada van zaterdag (1-1).

García greep een kleine tien minuten na rust naar zijn hamstring en moest zich laten vervangen door Clément Lenglet. De Catalanen maken zondag bekend dat hij zo'n vijf weken is uitgeschakeld. Hij mist onder meer het Super Cup-duel met Real Madrid van dinsdag, net als onder meer het bekerduel met Athletic Bilbao (19 januari) en de La Liga-topper tegen Atlético Madrid (6 februari). Ook het Europa League-tweeluik met Napoli staat op de tocht.

De absentie van de veertienvoudig Spaans international, die afgelopen zomer transfervrij overkwam van Manchester City, is een volgende aderlating voor Xavi. De trainer kampt met een flink gehavende selectie. Hij kon tegen Granada ook geen beroep doen op Ronald Araújo, Martin Braithwaite, Ansu Fati, Frenkie de Jong, Pedri, Sergi Roberto, Ferran Torres en Moussa Wagué. Memphis Depay maakte na een blessure wel zijn rentree.

Overigens liep Gavi zaterdag tegen een rode kaart aan, waardoor hij een schorsing moet uitzitten. Tot overmaat van ramp kwam Barça niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Catalanen blijven daardoor steken op plek zes.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!