Nieuws

Conteh: 'Geen rocketman, maar Sambaboy. Probeer tegenstander te provoceren'

Conteh: 'Geen rocketman, maar Sambaboy. Probeer tegenstander te provoceren'

09-01-2022 12:42

Christian Conteh is blij dat hij zijn voeten heeft laten spreken tijdens zijn debuut voor FC Dordrecht. De Feyenoord-huurling stond 45 seconden in het veld toen hij trefzeker was in het duel met Helmond Sport. Dat is een flinke opluchting na een frustrerende periode bij SV Sandhausen.

Feyenoord stalde Conteh afgelopen zomer bij de Duitse club, maar daar kwam hij nauwelijks in actie. De 22-jarige aanvaller kent een beduidend betere start bij Dordrecht. Toch verscheen hij vrijdag na zijn glansrol nog niet voor de camera, volgens trainer Michele Santoni omdat hij een 'bom aan emoties' was.

"Het was een zware tijd en daar moest ik aan terugdenken", reageert Conteh nu alsnog bij RTV Rijnmond. "Ik was niet gelukkig en wilde naar huis. Ik heb vaak in mijn eentje moeten huilen. Ik heb altijd gezegd dat ik op de wereld ben gekomen om te voetballen. Als dat niet lukt, dan word ik verdrietig."

Via Dordrecht hoopt de Duitser zich nu alsnog in de kijker te spelen bij Feyenoord. "Het is belangrijk dat ik na een jaar vol blessures weer ga voetballen. Als ik straks na vijf maanden weer bij Feyenoord terugkeer, weet ik zeker dat ik het daar naar mijn zin ga hebben. Ik zal alles geven om te spelen. Dat is het allerbelangrijkste."

Conteh voelt zich goed op zijn plek bij de Rotterdamse club, al bleef een doorbraak tot dusver uit. "Het is een erg leuk team en teamgenoten als Leroy Fer, Lutsharel Geertruida en ook Jens Toornstra betrokken mij er meteen bij. Volgens mij heeft Feyenoord mij de bijnaam 'Rocketman' gegeven, omdat ik een snelle speler ben. De bijnaam 'Sambaboy' heb ik mezelf gegeven, omdat ik de tegenstander bij een één tegen één met trucjes probeer te provoceren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s